Over Hans Bekx

Rallycoureur en ondernemer

Hans Bekx (Veghel, 11 januari 1956) is een Nederlandse rallycoureur en ondernemer in hart en nieren. Naast rallycoureur is hij zakenman. Vroeger had hij een transportbedrijf, tegenwoordig is hij in zijn woonplaats Veghel actief als eigenaar van Harvest 4 You.

Dakar

Hans Bekx deed sinds 1998 mee aan onder andere de extreem zware Dakar rally. Het eerste jaar reed hij samen met Normaal-zanger Bennie Jolink, met een vrachtauto van ex-Dakar deelnemer Tijsterman. De equipe verdwaalde en viel uit. Aanvankelijk reed hij met Ginaf, later schakelde hij over naar DAF. Zijn beste resultaat was de zevende plaats in de editie 2001 (zijn tweede plaats in de 2005-editie van de rally werd tenietgedaan door een diskwalificatie, omdat zijn truck niet zou voldoen aan de reglementen).

In 2006 verscheen hij aan de start, maar mocht niet starten omdat de homologatie van de truck niet in orde zou zijn, evenals de equipes van De Rooy. In 2007 kwam Hans Bekx terug in de Dakar rally met een DAF die wel voldeed aan alle regels van de FIA, en behaalde een veertiende plaats bij de trucks.

In 2008 stond Hans Bekx ook weer aan de start van de Dakar rally met diezelfde DAF, maar werd de rally vroegtijdig afgelast vanwege terreurdreiging. In plaats van de Dakar rally reed Hans Bekx een andere rally, de Trans Oriëntale, waarbij hij een derde plaats bij de trucks behaalde.

Africa Race

Eind 2008, begin 2009 hebben Hans Bekx en Jan de Rooy samen in één team aan de Africa Race deelgenomen. Hans Bekx wilde het eigenlijk even rustig aan doen en geen rally rijden, maar toen Jan de Rooy hem vroeg om mee te doen in zijn team aan de Africa Race, begon het toch wel weer te kriebelen.

Hans Bekx heeft de tweede plaats behaald bij de trucks en een zevende plaats in het algemeen klassement. In het algemeen klassement stonden 3 motoren, 3 auto's en 4 trucks in de top 10, waarbij het onderlinge verschil slechts iets meer dan 15 minuten bedroeg.

Baja-Saxonia

In 2010 reed Hans Bekx de Baja-Saxonia in het kader van teambuilding voor een eventuele volgende grote rally, hij behaalde hier een 2e plaats voor trucks boven de 7,5 ton. Op 11 oktober 2010 werd bekendgemaakt dat Hans Bekx mee ging doen aan Le Dakar 2011. Hij viel in de eerste etappe uit door een ongeval.

Missie

Het doorzettingsvermogen, de energie, de drijfveer en de aandacht die Hans Bekx geeft aan de rallysport, geeft hij ook aan Harvest 4 You. Zijn missie: de beste, jong gebruikte merkmachines voor u inkopen en voor de verkoop of verhuur beschikbaar hebben, in optimale operationele conditie, direct gebruiksklaar voor uw oogst!