Verkoop en verhuur van oogstmachines

Verkoop

Naast de inzet van de samenwerkende Harvest 4 You dealers en handelaren, bij onze import- en exportactiviteiten, is Harvest 4 You voor u via diverse media actief in het te koop en te huur aanbieden van jong gebruikte merkmachines. Zo worden op www.harvest4you.nl jong gebruikte merkmachines van Claas, New Holland, John Deere, Krone en Fendt, met diverse bijbehorende voorzetstukken, te koop en te huur aangeboden. Via de gelieerde internetsites als www.agriaffaires.nl, www.trekkerbank.nl en www.agritrader.nl wordt door Harvest 4 You veelal tweedehands ingeruild materieel aangeboden. Via diverse bladen als Agri Trader en AgraPower wordt ons aanbod periodiek bij de doelgroep onder de aandacht gebracht.

Marktwaarde

Afgezien van markt- en economische invloeden is de marktwaarde van een tweedehands machine afhankelijk van:

  • Merkwaardering: In het bijzonder bij jonge gebruikte machines is het merk het aller belangrijkst.
  • Onderhoudsstatus en aard van de vorige gebruiker: Bij een gelijke urenstand ziet een machine die door een akkerbouwer is gebruikt er doorgaans beter uit dan een van een loonbedrijf. Akkerbouwers zijn doorgaans ook het meest trots op hun machine. Een voordeel bij de waardebepaling is dat Harvest4You haar handelspartners goed kent en dus altijd weet waar het materieel vandaan komt (machinehistorie) en hoe ermee is omgegaan (grondige controle).
  • Urenstand: Aanvankelijk is de leeftijd belangrijker dan het aantal draaiuren. Naarmate het aantal draaiuren oploopt, keert dit om en is het aantal draaiuren juist belangrijker.
  • Leeftijd/bouwjaar: Leeftijd speelt weliswaar een minder belangrijke rol dan het aantal draaiuren, maar niettemin geldt hoe jonger, hoe couranter.
  • Esthetische kwaliteit: Voor veel agrarische ondernemers en medewerkers van loonbedrijven is de uitstraling van het model uiteraard ook van belang.

Voor Harvest 4 You geldt in het algemeen dat gerenommeerde merken met een groot marktaandeel voor nieuwe machines ook veel gevraagd zijn op de tweedehandsmarkt. De reden waarom Harvest 4 You is gespecialiseerd in oogstmachines van Claas, New Holland, John Deere, Krone en Fendt.

Machinehistorie

Hoe komt Harvest 4 You aan jong gebruikte oogstmachines? Harvest4You kan om diverse redenen direct handelen in het inkopen van jong gebruikte oogstmachines, waarvan de belangrijkste zijn:

  • Er is een terugkoopgarantie na een korte periode afgegeven aan de klant door de merkdealer, waarin Harvest4You de kopende partij is;
  • Een verhuurbedrijf stoot de objecten nog binnen de garantietermijn via Harvest4You weer af;
  • Harvest4You koopt machines op na een faillissement van de eigenaar/gebruiker.

Dankzij Harvest4You heeft u de uitstraling van nieuw materieel naar het personeel op basis van een zeer gunstig inruilaanbod. U, de gerenommeerde merken en Harvest 4 You, zijn tezamen de belangrijkste factoren voor een efficiënt, verantwoorde en renderende oogst.

Verhuur

Gemiddeld genomen daalt de aanschaf van aantallen nieuwe oogstmachines en stijgen de investeringssommen bij aanschaf van nieuw materieel. Onder invloed van gunstige inkoop- en afzetprijzen heeft Harvest 4 You een passende oplossing voor u. Want door de grote vraag en de stijging van de nieuwprijzen, is ook het prijsniveau van tweedehandse machines gestegen, met als gevolg een verder dalende afzet van nieuwe machines. Harvest 4 You kan door haar uitgebreide netwerk hierin altijd en direct iets voor u betekenen, zowel in de aanschaf of in het huren van een machine.

Kostenbesparend

Nederlandse agrarische bedrijven stellen steeds hogere eisen aan de kwaliteit en de functionaliteit van hun machinepark. Harvest 4 You geeft met haar inkoop, verkoop en verhuurmogelijkheden aandacht aan deze toenemende en veranderde vraag naar geavanceerde machines.

Door een continue vergroting en verdieping van de aanwezige kennis van de agrarische markt en een actueel aanbod van oogstmachines, biedt Harvest 4 You u bedrijfseconomisch verantwoorde machines, die daadwerkelijk het predicaat ‘kostenbesparend’ verdienen!

Grondige controle

Hoewel een oogstmachine een functioneel bedrijfsmiddel is, hechten veel agrarische ondernemers terecht ook waarde aan de uitstraling van de machine. Dit geldt vooral voor loonbedrijven en akkerbouwers. Hiermee is aangegeven dat de uiterlijke en technische kenmerken ook van invloed zijn op uw investeringsselectie.

Daarom zoekt Harvest 4 You voor u uitsluitend naar jong gebruikte oogstmachines van gerenommeerde merken die aan de juiste criteria voldoen. Alle machines hebben een grondige controle gehad van erkende merkdealers alvorens Harvest 4 You de machines via diverse media aanbiedt op de markt.